Over ons

Van Rivierwijker naar Rivier-Dichter
De wijkkrant de Rivierwijker is in 2004 ontstaan uit een samenwerking van initiatieven uit de buurt en toenmalige buurtpastoor van de Rivierenwijk Titus Schlatmann. Onder de paraplu van de Stichting Ruimte voor de Buurt werd de wijkkrant uitgegeven. Een onafhankelijke krant gemaakt door en voor bewoners van de Rivierenwijk. De krant werd stukgelezen en na herhaaldelijke belangstelling van lezers in de Dichterswijk zijn die er bijgevoegd in 2018.
De naam van de krant bleef hetzelfde, wel met Dichterswijk klein toegevoegd in de kop, totdat er in 2020 het een en ander veranderde.
De krant ging van zwart-wit naar kleur en er werd een prijsvraag onder de lezers uitgeschreven voor een nieuwe naam die beide prachtige wijken recht doet. Dat heeft voor de nieuwe naam de Rivier-Dichter gezorgd.


Wat doen we
We proberen een schakel te zijn voor alle groeperingen in onze wijken. Ruimte te bieden aan jong en oud en zo breed mogelijk draagvlak te bieden. Een spreekbuis of platform te zijn. Maar we kunnen het niet alleen als redactie. Daarbij hebben we jullie inbreng nodig, want zonder verhalen geen krant. Wil je een bijdrage aan de krant leveren door middel van verhalen, foto’s, initiatieven, hobby’s, evenementen of anders, mail dan naar:
redactie@rivier-dichter.nl


Wie zijn wij
We zijn een groep vrijwilligers die elk op eigen wijze een bijdrage leveren aan de krant en website.
Redactie: Marlies Bos (coördinator), Dirk van Haastrecht, Grietje Henken (vormgeving, website, bezorging) en Yvon van der Veen.
 

Vaste rubrieken:
Verhalen van toen – Co Scherrenberg
Rivierenwijkpark (2) -  Ine van Emmerik
Kinderpagina – Wisselende kinderen uit de wijken. Heb jij ook een verhaal of idee, stuur dat naar: kinderredactie@rivier-dichter.nl


Bezorging:
Daphne Desseaux, Marjolein de Graaff, Willem de Groen, Esther Hazendonk, Mieke Huurdeman, Jan Jacobs, Els de Jong, Paul Klinkenberg, Jan Landwehr, Gertjan Medema, Hannie Noorlander, Judi Romijn, Nicole en Ruud Rosé, Janita Schimmel, Janneke Schouten, Wouter Scholtens, Coraline Versluis, Ineke van Woudenbergh, Peter en Jeannette Woutersen en Lummieke IJmker.


Vaste afhaalpunten:
Indien je een nee-nee sticker op de brievenbus hebt, maar toch een exemplaar van de Rivier-Dichter wil ontvangen kun je een Ja-de-Rivier-Dichter-sticker bij ons aanvragen.
Of een exemplaar meenemen op de vaste afhaalplekken:
Plus – Croeselaan 297-299
Albert Heijn – Vondellaan 200
Coop – Rijnlaan 72a
De Pomp – Croeselaan 122
Buurthuis De Nieuwe Jutter – Amerhof 66
de Halter – Heycopplein 5
Nostro Bar – Vondellaan 15a

Bibliotheek Hoograven – Smaragdplein 100