Jekerstraat 84 - Familiebedrijf Aridjis, Griekse Wijnhandelaar

Het pand aan de Jekerstraat 84 was een oude gaarkeuken in de Tweede Wereldoorlog. In 1948 vestigde het familiebedrijf Aridjis zich daar. Het was een Griekse wijhandel, die er bleef zitten tot 2000. In 2014 werd het bedrijf verkocht. De gemeente vroeg of mijn opa (kleinzoon Kyrillos verteld) misschien geïnteresseerd was om het bedrijf te kopen. Plus 30 woningen in Oog in Al . Dat laatste vond de toenmalige boekhouder een slechte investering. (Nu zou ie bijna stokslagen op het plein gekregen hebben met de wetenschap van de huizenmarkt prijzen vandaag de dag)

1964 - Allereerste Jaarbeurs Vredenburg ROKA levensmiddelenbeurs

Grote verkoop van vele soorten olijfolie in grote vierkanten blikken en olijven ook verkrijgbaar in pot. Aanverwante artikelen zoals Drossa conserven, boerenmeisjes 1000 cc fles Cleomene met Aridjis etiket. Echte zeesponzen in alle vormen en maten, zo uit de zee gehaald.

Gesponsorde Studentenopdracht: Wijnhandel Aridjis Utrecht

Rond 1970 sponsorde zij de studentenvereniging Woolloomoolloo uit Utrecht. De opdracht was de wijnvaten met de naam Aridjis Utrecht rollend door de stad te vervoeren. Start was in de Jekerstraat Rivierenwijk. Vandaaruit al rollend naar de binnenstad. Eindbestemming de Boothstraat, dat was de thuisbasis van het studentencorps van Woo. Dat zorgde voor veel hilariteit onderweg dat kan je wel geloven met enkele drankjes onderweg.
Kyrillos bedankt.

Met vriendelijke groet, Co Scherrenberg Email: coscherrenberg@gmail.com. Tel.: 030-8901323
Voor Foto’s-Knipsels-Praatjes over de JUTFASEWEG VAN TOEN en de HISTORIE VAN RIVIERENWIJK.


1964 – Op de allereerste Jaarbeurs Vredenburg ROKA levensmiddelenbeurs. Opa, oma en vader van Kyrillos zijn aanwezig

Jaarbeurs Vredenburg

Zoon Kyrillos

De studenten volop in actie, al rollend door de stad